EXTRA VOORSTELLINGEN WEGENS OVERWELDIGEND SUCCES VOOR BIOSCOOPFILM LOVERBOY: EMOTIES UIT

EXTRA VOORSTELLINGEN WEGENS OVERWELDIGEND SUCCES VOOR BIOSCOOPFILM LOVERBOY: EMOTIES UIT

Wegens groot succes worden er extra vertoningen bijgezet van de spraakmakende bioscoopfilm LOVERBOY: EMOTIES UIT. Loverboy: Emoties Uit is een ongekend rauwe en intense misdaadfilm die de kijker meeneemt in de duistere wereld van mensenhandel in Nederland, geïnspireerd op waargebeurde verhalen, met o.a. Olaf Ait Tami (Meskina), Mohammed Azaay (Gouden uur), Skaffa (Rwina!), Cyriel Guds (Mocro Maffia, Suriname) en Ayleen Bella (Ex on the Beach). De film ging op donderdag 29 augustus in release in Nederland en op woensdag 28 augustus in Antwerpen, waarna de bioscoopzalen zich in razend temp vulden. De film staat op nummer 1 in Nederland. In Vlaanderen is de film intussen te zien in 3 bioscopen in Antwerpen en Hasselt, en vanaf volgende week ook in Brussel, Genk, Maasmechelen en Mechelen.

Cyriel Guds: “Wauw, ik ben echt heel dankbaar dat zoveel mensen geraakt zijn door de film en dat in zo’n korte tijd al zo veel mensen de film in de bioscoop hebben gezien. Het succes is overweldigend, en iets wat ik zeven jaar geleden – toen ik begon – nooit had verwacht. Ik ben heel blij dat deze film nog meer awareness creëert voor dit onderwerp. We gaan door met strijden! Als het zo doorgaat, begin ik met het schrijven aan deel 2…”

Over de film
De film vertelt het verhaal van Terrance, een alleenstaande vader die wanhopig probeert zijn 9-jarige dochter te beschermen tegen een uithuisplaatsing door de jeugdbescherming. Wanneer hij verstrikt raakt in een torenhoge schuld aan een beruchte mensenhandelaar, wordt hij gedwongen tot een hartverscheurend en gevaarlijk dilemma. Terrance moet zijn schuld afbetalen door drie onschuldige jonge vrouwen seksueel uit te buiten. Lukt het hem niet om binnen de opgelegde tijdslimiet te slagen, dan volgen er meedogenloze consequenties.

Over de makers
Guds, naast hoofdrolspeler ook schrijver en regisseur van ‘Emoties Uit’, is zeven jaar geleden gestart met dit indringend verhaal. Drie jaar geleden creëerde hij de succesvolle webserie ‘Loverboy Amsterdam’ met meer dan 1 miljoen views. Vervolgens na gesprekken met meerdere streamingsdiensten om een lange serie hierover te maken, werd hij overal afgewezen vanwege de heftigheid van het verhaal. Maar dankzij de onvoorwaardelijke steun van fans van de webserie besloot hij het heft in eigen hand te nemen en op onafhankelijke wijze de bioscoopfilm ‘Loverboy: Emoties Uit’ te maken.

Door hulp van slachtoffers, daders, stichting Fier, politie en legendarische misdaadjournalist Peter R. de Vries is dit nieuw, rauw en realistisch verhaal tot stand gekomen. Peter R. wiens werk en onophoudelijke strijd tegen onrecht een bron van inspiratie waren voor deze film. **“**Aanhouder wint,” zoals De Vries vaak zei, is een thema dat duidelijk door de film heen liep tijdens het maken van de film.

Aan het einde van de film is er ook een call to action voor mogelijke slachtoffers om anoniem te chatten met Stichting Fier, om ze uit de wereld van mensenhandel te krijgen.

Download hier | poster, persmap, teaser, stills.